Wednesday, December 22, 2010

BILA KEPALA RASA MACAM NAK PECAH, APE KORANG BUAT???

salam..ehem..nak tanya neh..pernah tak rasa macam kepala korang bengal giler?ataupun rasa macam..malas nak pk sesuatu benda tu..ataupun bile tgk makanan..even makanan tu fevret korang..rasa mcm tgk papan lapis jer..hiks!!!ataupun rasa sakit hati sgt2 pd seseorang..sampai berniat nak simbah asid..atau..rasa macam nak cincang 18 jer..ops!asgtagfirullahalazim...mintak dijauhkanlah..ataupun rasa macam dada korang tu sempit giler dengan macam2 perasaan..dan fikiran korang tu sesak dengan macam2 persoalan?????????pernh tak rasa...for sure lah pernah rasa kan..ha..kalo x rasa tu gamaknya korang keturunan transformers lah..hihi..robot yg xde perasaan..ahaks!!!


so..kalo jadi macam tu ape yang korang nak buat?asenye kalo x buat ape2 pun ok gak...tp pastikan korang bernyawa lagi lah..hihi...semua manusia akan rasa saat2 stress yang melampau, marah, sakit hati, meluat, menyampah dan sebagainya..tapi ketahuilah..semua itu sebenarnya penyakit hati..yang hati kita sendiri kena ubatinya...mungkin cara yang pertama..korang boleh....
 
MAKAN!!!!


makan dan makan..kalo jenis saya...jika  berada dalam keadaan mcm tu..sgt berselera utk makan..tp mungkin sesetengah plak sgt tak lalu nak makan..dok telan ayaq mata jah..huhu..im not that type of person..sebab ape saya kena makan..sebab bila makan..perut kenyang..maka terangsanglah utk tdo..itu jer.bila tdo..kita akan berhenti pk jap..huish..jgn ler masa tdo korang mimpi benda yang sama gak..rugi ler nikmat  tdo tu..pastu dah bangun..baru lah boleh berfikir secara normal..then..barulah bleh bertindak!!!hehe..ok tak teori neh...pastu kompem berat akan bertambah..hihi..kalo org lain susah hati nampak cengkung je kan...tp sy pelik sikit..makin chubby..keh2..tolong2..macam neh..camneh mau selim melim da..

pehtu..selain makan..sy akan  dok tawaf semua pusat beli belah yg ada kat area kulai, kluang, kota tinggi dan dah tentu ler johor bahru..perlu diigatkan dalam purse mesti ada rm100 jer..pastu kad kredit pun sorokkan..(masa neh nak shopping sgt tidak efisien..kang kena isytihar muslis sebab overdose..hehe) dengan erti kata lain..g lah jalan2 sampai penat..pastinya korang akan ralit tgk macam2 benda dan karenah org kan..sekaligus leh exercise dalam tempat aircond lagi..maka terbakarlah lemak2 yg berlebihan tu..haha.. amacam?brilliant tak idea neh?


hmmm...lagi...kalo x reda jugak..sy selalu buang perasaan tu..buang kat mana?tong sampah boleh ke lepas???hihi..carilah mana2 tempat yg mendamaikan jiwa..kalo saya..saya suke pergi tempat neh..

pantai..suke tgk air yang mengalir tenang..tgk le..matahari terbit ke..matahari tenggelam ker.buang segala perasaan itu dalam laut...biarkan ombak tu bawak pergi segala masalah kita..tekanan kita..biarkan angin pantai tu legakan segala kekusutan diri kita..kalo kita tak belajar pujuk diri kita..sape lglah yg nak pujuk..kesudahannya..diri kita gak yg merana..org lain ada kesahhhh???hihi..mcm sinis je statement neh kan..tp betul..diri kita ialah sahabat pd kta sendiri..

dan lagi..kalo semua cara dah xleh handle...tinggal satu je ner..yang kalo buat kompem jiwa akan tenang..ha..korang sengih2 neh macam dah tau jer..ada cara lain x???suggest kat saya okeys!

ha..dah tau kan sekarang..buatlah ape yang patut kat sini..kalo ase malas nak g tempat neh..buatlah kat rumah..mohon padaNya..ngadulah padaNya..sebab hanya Dia Maha menerima aduan..Maha mendengar setiap rayuan kita..Maha memahami betapa beratnya perasaan kita itu..dan Maha Mengetahui yang terbaik utk kita...

psss..entry kali neh sudah lebeh2 nampaknya..hihi..ops!!!blogging juga cara tok meluahkan apa yg terpendammmm...(ada yh sengih ker bace statement neh..wahahaha..ya ampon!!!!)

1 comment:

Sepatu Hijau said...

salam


erkk....syira mesti nagis lu puas-puas pah tu baru pk nak buat apa lagi lepas ni eh...hehhee

CINTA HATI SAYA

CINTA HATI SAYA
CINTA HATI

RAKAN MAYA YANG SUDI

seri pinang di hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

segalanya bermula

Daisypath Anniversary tickers